Search This Blog

Kenali 11 Jenis Tapak Kaki Mesin Jahit

.....
Baru2 ini ada order 1 set tapak mesin jahit di Lazada. Dalam set tersebut ada 11 jenis tapak kaki mesin jahit.
Sementara menunggu set tersebut sampai dari China, kita study dulu kegunaan kesemua 11 tapak kaki mesin itu. Jika anda berminat nak beli, boleh dapatkan di pautan di bawah. Kos pengahantaran dari China percuma je, cuma kena sabar menanti :-)


Gambar, nama & fungsi setiap jenis tapak yang ada dalam set ini:









Dalam proses compile video tutorial untuk setiap jenis tapak mesin ini. In shaa Allah akan upload dalam masa terdekat.

Jom Menjahit - Aktiviti Baru 2017

.....
Hobi baru 2017.. in shaa Allah menjahit :-)

Ahad lepas window shopping kat lazada.. terjumpa mini sewing machine ni. ada 12 pilihan jahitan harga ~ RM150.00. Murah!

Kenapa kata murah?
Sehari sebelum tu, ada nampak di kedai, design lebih kurang tapi 8 pilihan jahitan tapi harga RM270.
hampir sekali ganda perbezaan harganya.
Siapa2 berminat bolehla beli di Lazada. Ini linknya : https://goo.gl/XosaOx



Dah ada mesin jahit bolehla beli kain dengan saya di www.kedaikainonline.com hehe.

Mesin jahit ini nampak basic sahaja tapi boleh jahit 12 jenis jahitan. Untuk orang yang bukan pengguna tegar mesin jahit seperti saya, bolehlah ada 1 di rumah. Sangat berguna untuk jahit pakaian yang tertetas di saat kecemasan atau nak menjahit benda2 yg simple seperti lapik meja sedondon dengan langsir :-).

Parking sini youtube tutorial set up mesin jahit siri ini untuk rujukan akan datang.



Nota : Mesin jahit yg diorder belum sampai lagi. ETA 26/1... tak sabar menanti hehe

Tersentuh hati...

.....
Related Posts with Thumbnails

Followers